'SEEING OURSELVES SENSING'

17 Mai - 16 Iulie 2017

upper floor

basement

‘Seeing Ourselves Sensing’ este un statement autocritic. O explorare a demersului Ralucăi Şoaita şi al lui Andrei Breahnă în construcţia identităţii vizuale pentru galeria lor.

Cele 18 expoziţii şi intervenţii realizate de EASTWARDS PROSPECTUS în spaţiul galeriei cât şi în spaţiul public au adus în discuţie artişti români, dar şi artişti internaţionali, cu practici şi poziţionări diferite.

Fără a avea o intenţie curatorială, această expoziţie reprezintă analiza acestei stări. Este de altfel pentru prima dată când cei doi parteneri ai galeriei se implică direct în selectarea lucrărilor şi în construcţia expoziţiei. Această expoziţie este o formulă pentru iniţiatorii galeriei de a se poziţiona responsabil faţă de artiştii galeriei lor.

Prezenţa constantă a video-ului în spaţiul public, fotografia de şcoală americană, desenul, instalaţia, performance-ul, animaţia au conturat prezenţa în spaţiul galeriei a unui anumit profil de artist/ intelectual cu practici pe care EASTWARDS PROSPECTUS încearcă să le susţină şi să le dezvolte.

Expoziţia este un discurs coerent şi clar despre relaţia galerist/artist, despre spaţiul de expunere şi despre provocarea unor lucrări pe care le simţi foarte aproape.