CONVULSION LTD.: CHRISTIAN PARASCHIV

January 11 – March 6, 2016
Curated by KILOBASE BUCHAREST & Sandra DEMETRESCU

upper floor

basement

Christian Paraschiv (născut în 1953, în București) este unul dintre artiștii reprezentativi ai generației '80 în arta românească.

Din 1986 locuiește și lucrează la Paris. Un fin observator al realităților politice, sociale și economice și profund interesat atât de piritualitate, cât și de cercetarea științifică de pionierat, Paraschiv condensează cunoaștere și intuiție într-o practică ce dizolvă granițele dintre diverse medii de exprimare și așteptările privind linearitatea producției artistice.

Luând în considerare doar un aspect din prolifica operă a lui Christian Paraschiv – explorarea în profunzime a corpului – Convulsion Ltd. constituie primul capitol dintr-o serie de expoziții care va conduce la o necesară retrospectivă majoră a artistului. În timp ce practica lui Paraschiv a fost prezentată anterior prin intermediul unui trio de teme recurente – Memorie, Identitate și Exil, Convulsion Ltd. este o expoziție-eseu și o încercare de a-i reciti lucrările construite, de-a lungul câtorva decenii, în jurul ideii de corp, din trei puncte de vedere paralele și profund interonectate, deopotrivă: Durere, Umor și Autoexploatare. Economia și Politica Sinelui, Masochismul și alte Plăceri, Branding-ul, Ironia alături de corespondentul său mai caustic, Autoironia, Râsul și alte emoții ludice, precum și experimentele de BioArtă sunt toate împinse în prim-plan în expoziția Convulsion Ltd.:Christian Paraschiv.