IŠTVAN IŠT HUZJAN - SUBTERRANEAN WALKS

March 17 - May 8, 2016
Curator: Tevž Logar

upper floor

basement

Ištvan Išt Huzjan este unul dintre artiştii a cărui practică schimbă mediul de exprimare constant.

Artistul realizează o legătură între material şi efemer şi interoghează mecanismele de reprezentare ale artelor vizuale contemporane. Huzjan încearcă să îşi delimiteze spaţiul personal şi relaţiile din interiorul lui, ca punct de plecare pentru a regândi problemele cu care se confruntă.

Proiectul 'Subterranean Walks' pe care artistul l-a dezvoltat pentru EASTWARDS PROSPECTUS, poate fi văzut ca o continuare a angajamentelor sale faţă de călătorii, prin adresarea unei situaţii spaţiale specifice. În acest sens intervenţia lui Huzjan asupra spaţiului din galerie adresează direct cadrul fizic, dar ce ar putea fi şi mai important este modul său conceptual de a o “ancora”. Instalaţia se dezvoltă în jurul imaginii metroului din Bucureşti, mai întâi o simbolizare a călătoriei orizontale neîncetate a artistului, iar apoi o ancorare a întregului proiect la o structură socială specifică.

Ištvan Išt Huzjan pune sub semnul întrebării simbolistica deja stabilită a acestei structuri, prin precizia intervenţiilor, în care balansează cu grijă relaţia dintre material şi imaterial cu nucleul său conceptual.