Radu Cioca trăiește și lucrează in Cluj, Romania. A studiat la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca și la L’École Supérieure des Arts Saint-Luc din Liège, Belgia.

In practica sa experimentează cu multiple medii - desen, pictură, fotografie, video, animaţie sau imagini digitale – cu accent pe sculptură și instalaţii care testeaza limitele materialelor.    

Ideile care stau la baza lucrărilor vizează crearea unei stări de conștienţă de sine, în care mistificarea realităţii se deconspiră, ridicând semne de întrebare şi revelând “adevăruri” relative. Strategia lui presupune interogarea realităţii printr-o serie de conexiuni, în vederea surprinderii acelor momente în care lucrurile se dezvăluie. Ultimele lucrări ale lui Radu Cioca investigheaza subiecte precum: percepția timpului, evoluția tendintelor sociale sau agregarea materiei in raport cu ideea de prezenta. Există o critică subtilă cu iz poetic în lucrările lui, care derivă din observarea noilor valori ale societatii, transformate in imagini relevante ale timpului nostru. 


2014 RADU CIOCA - ///// 5 CHAMBERS